На Яворівщині судили дезертира

На Львівщині судили військовослужбовця, який залишив військову частину у серпні 2017 року і не повернувся. Суд засудив його до п’яти років позбавлення волі, проте звільнив від відбування покарання. Про це стало Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status Quo.

Судом визнано доведеним, що обвинувачений, 18.08.2017 року, будучи військовослужбовцем Збройних Сил України, проходячи військову службу за контрактом на посаді водія автомобільного відділення комендантського взводу військової частини А3719, самовільно залишив розташування військової частини та перебуває поза її розташуванням по теперішній час.

В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні за ч.3 ст. 408 КК України свою вину визнав повністю та пояснив, що покинув територію військової частини у зв’язку з сімейними обставинами, у вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Яворівський районний суд Львівської області визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ