На території нацпарку в Яворівському районі вирубували та перевозили ліс

Незаконна порубка та перевезення лісу – на Львівщині правоохоронці повідомили про підозру зловмисникам
Внаслідок незаконних дій підозрюваних державі спричинено збитки у розмірі понад 2 мільйони гривень.
Зловмисників викрили оперативники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими відділу розслідування злочинів, вчинених у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
Як встановили правоохоронці, два брати віком 36 і 38 років та їхній 57-річний спільник, усі мешканці Яворівського району, протягом червня-липня 2023 року здійснювали несанкціоновані порубки дерев породи дуб і сосна на території національного природного парку в Яворівському районі. Зрубані дерева зловмисники розрізали на колоди, які за допомогою трактора завантажували на спеціально обладнаний автомобіль «ЗІЛ 131» та перевозили на лісопереробний об’єкт.
Внаслідок протиправної діяльності організованої злочинної групи державі було заподіяно шкоду на загальну суму 2,2 мільйона гривень.
Слідчі повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28 – ч.3, 4 ст.246 (Організація та здійснення організованою злочинною групою незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до семи років.
Досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ