На Яворівщині солдата ув’язнили за крадіжку автомата Калашникова

Яворівський районний суд засудив до 5 років позбавлення волі службовця військової частини А0998 в Яворові за викрадення зброї і боєприпасів. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Військовий Роман Федяш 16 жовтня 2017 року вкрав у старшого сержанта автомат АК-74 та 60 патронів до нього. У подальшому Федяш заховав зброю і боєприпаси у канаві неподалік військової частини. Наступного дня військовий передав зброю товаришу, який відвіз її у свій гараж.

У вироку суду сказано, що знайомий Федяша не здогадувався, що перевозить зброю. Через кілька днів правоохоронці провели у нього вдома обшуки і вилучили зброю з боєприпасами.

Військова прокуратура звинуватила Федяша за 3 ст. 410 ККУ (викрадення зброї та бойових припасів в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). За інформацією правоохоронців, чоловік мав 7 судимостей за крадіжки, незаконне заволодіння автотранспортом та зберігання наркотичних засобів.

Під час судового засідання 20 грудня Роман Федяш визнав свою провину і просив сувого його не карати. Але суддя Наталія Швед зважила на попередні судимості чоловіка і призначила йому 5 років позбавлення волі. Роман Федяш може подати на цей вирок суду апеляцію протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ