«Укравтодор» підписав з польськими компаніями контракти на ремонт прикордонних доріг

У четвер, 7 вересня, в Держагентстві автодоріг урочисто підписали контракти з двома польськими компаніями на ремонт доріг поблизу українсько-польського кордону. Дороги ремонтуватимуть у рамках реалізації договору між Україною Польщею про надання кредиту, повідомили в прес-службі «Укравтодору».
Відповідно до договору, передбачений капітальний ремонт доріг державного значення у Львівській та Волинській областях на шести ділянках на під’їздах до КПП «Устилуг», «Рава-Руська», «Краковець», «Нижанковичі-Мальховіце», «Смільниця».
У травні в системі ProZorro були оголошені тендери на проектування та ремонт у Волинській області ділянок дороги Устилуг – Луцьк – Рівне (13 км), та у Львівській області доріг КПП «Смільниця» – Старий Самбір (3 км); ЯворівГрушів (19,5 км); ГрушівНемирів (9 км); Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,5 км); Червоноград – Рава Руська (53 км).
Переможцями тендерів стали польські компанії DROG-BUD Sp. z o.o. та Unibep S.A., з якими й укладено контракти на виконання робіт.
Нагадаємо, уряди України та Польщі підписали договір про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги у вересні 2015 року. У квітні 2016 року Верховна Рада ратифікувала цей договір.
Договір передбачає розбудову транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні, покращення стану 144 км під’їзних доріг до кордону із Польщею, приведення до європейських стандартів вимог безпеки руху на українських дорогах.
Крім «Укравтодору», у проекті розбудови прикордонної інфраструктури беруть участь Держприкоронслужба та Державна фіскальна служба.
Додамо, що цьогоріч на Львівщині також ремонтують дороги коштом обласного і державного бюджетів, інвестиційних програм та за кошти від митних наджоджень.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ