На Яворівщині амністували АТОвця, який самовільно покинув частину

Яворівський районний суд Львівської області амністував учасника АТО, який був призваний за мобілізацією та більш ніж на рік покинув військову частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.
Як свідчать матеріали справи, уродженець с. Гутиська-Турянського Буського району Львівської області був призваний за мобілізацією. 04.04.2016 він самовільно залишив військову частину – польова пошта В2731, яка розташовувалася у с. Дубровиця Яворівського району Львівської області та проводив час на власний розсуд по 20.04.2017 року.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що покинув частину, оскільки вдома було багато роботи і родина просила його залишитися. Просив застосувати до нього Закон України “Про амністію у 2016 році”.
Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України “Про амністію у 2016 році”, оскільки на день набрання чинності Закону він брав участь в АТО, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, отримав статус учасника бойових дій.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ