На Яворівщині через теплу осінь не можуть заснути ведмеді

У ведмежому притулку «Домажир» на Яворівщині розповіли, що більшість їх вихованців ще готуються до сну.

Як повідомляє ЛМН, досі у карпатських регіонах ведмеді не залягають у барлоги, а запасаються жиром на зиму. Екологи пояснюють, що це через надмірне тепло у листопаді. «Бабине літо» спонукає їх до пошуку їжі, вони хочуть загнати за шкіру більше жиру на зимівлю. У ведмежому притулку «Домажир» на Яворівщині більшість ведмкдів лише готується до сну.

«У нашому притулку мешкає 14 ведмедів. Одна ведмедиця уже спить з 23 жовтня. За весь час лише двічі покидалася. Деякі тварини увійшли в сон наполовину – два-три дні посплять, тоді виходять, аби поїсти. Інші ще не лягали. Все залежить від багатьох факторів – наскільки ведмеді комфортно почуваються, як наїлися та й, звичайно, від природніх умов. Якщо на вулиці холодно, їм швидше хочеться залягти на сон. Якщо ведмеді пізніше заснуть, навесні пізніше й прокинуться», – розповідає Наталія Галайко з ведмежого притулку «Домажир» на Яворівщині.

У залежності від кліматичних умов ведмеді знаходяться в барлогу з жовтня-листопада до березня – квітня. Сплять приблизно 5-6 місяців.

«Торік ведмеді теж пізно заснули. Один мешканець нашого притулку хотів спати, але йому заважав сусід. Тепер ми його з адаптаційного вольєру перевели у зимовий, то усім стало комфортно», – додає Наталія Галайко.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ