На Яворівщині суд амністував комбата, через якого помер військовий

Яворівський районний суд Львівщини визнав командира 1-го механізованого батальйону військової частини А0998 (24 бригада) Сергія М. винним у халатності, що призвела до смерті військового. Йому призначили п’ять років тюрми, але звільнили від покарання, згідно з законом «Про амністію».

Про це пише zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, у серпні 2016 року Сергій М. був призначений керівником стрільб, які проводились на полігоні у Яворівському районі. Йому доповіли про затримки та несправності озброєння при виконанні вправ стрільби з ПКТ (кулемет Калашникова). Після закінчення стрільб Сергій М. не оглянув кулемет Калашникова ПКТ, не переконався у відсутності боєприпасів та допустив зберігання зарядженої зброї на території польового парку.

Відтак наступного дня під час чищення цієї зброї військовий зазнав вогнепального поранення, унаслідок чого помер.

Під час судового засідання Сергій М. визнав свою провину у службовій недбалості та подав заяву щодо застосування до нього закону «Про амністію».

Суддя Наталія Кондратьєва призначила Сергію М. покарання у вигляді п’яти років тюрми, але звільнила від відбування покарання на підставі закону «Про амністію».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ