На Яворівщині судитимуть чоловіка й дружину, обвинувачених у шахрайстві

Зловмисників, котрі видурювали у людей гроші, пропонуючи придбати водійські посвідчення, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.
Як встановили правоохоронці, 27-річний чоловік та його 24-річна дружина, мешканці одного з сіл Яворівського району, розмістили в мережі Інтернет оголошення з пропозицією усім охочим придбати посвідчення водія. Однак, після того як «клієнти» переказували зловмисникам гроші, ті на зв’язок з ними більше не виходили.
До того ж, аби приховати походження коштів, отриманих злочинним шляхом, чоловік і дружина користувалися банківською карткою, яка була відкрита на ім’я іншої особи. А вже з неї переказували гроші на власні рахунки.
Правоохоронці задокументували чотири факти незаконної діяльності подружжя – двоє з їх «клієнтів» втратили по 4 тисячі гривень, ще двоє – по 5 тисяч гривень.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.
Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ