На Яворівщині запалав Вифлеємський вогонь Миру

Традиційно  4 січня на українсько-польському кордоні,  у МАПП «Краковець» поважна делегація з Республіки Польща  урочисто передала яворівчанам Вифлеємський вогонь Миру. Цю духовну  церемонію передачі благословили дев’ятеро римо-католицьких, греко-католицьких та православних священиків.

У вітальному слові староста Любачівського повіту Йозеф Міхалік (РП) зазначив, що нині  поляки  передають Вифлеємський вогонь  миру для яворівчан  вже 19-й раз поспіль, та побажав Україні миру, спокою благополуччя.

Ця духовна подія була оздоблена українськими та польськими щедрівками й колядками у виконанні художнього колективу з Новояворівська «Горлиця», пісенними виступами польських карцерів та новояворівських пластунів. А відтак всі разом заколядували – і українці, і поляки.vogon1

Представники влади  вручили юним  учасникам передріздвяної  події солодкі подарунки, а священики різних конфесій благословили їх та їхні родини на щасливе та мирне життя.

Люди різних національностей, віросповідань, тримаючи в руках свічки та лампадки з Вифлеємським вогнем,  дружно помолилися за мир в Україні, за спокій в серцях працьовитого, доброго й порядного нашого народу, за відвернення від нашої вистражданої Незалежності монстра сепаратизму, за найскоріше повернення з фронту додому мужніх захисників Вітчизни.

За словами настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Яворова, отця-капелана Володимира Шидловського, це Світло з Вифлеєму священики завезуть в усі яворівські церкви.

«Засіяє Вифлеємський вогонь Миру й у нашому храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що у військовому містечку Яворова. Від нього ми засвітимо  свічечки  для 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, щоб солдати мали гарний Святвечір. Горітимуть лампадки й біля  двох фігур Матінки Божої, розташованих на церковному подвір’ї, та між будинками, де проживають родини учасників АТО. Біля цього Вифлеємського вогню ми ще щиріше проситимемо у Всевишнього миру для України, щасливого повернення в свої домівки воїнів зі сходу, молитимемось за оздоровлення поранених на цій жорстокій війні», – наголосив отець-капелан Володимир.vogon

У події  взяли участь з польської сторони: Тадеуш Хшан – староста Ярославського повіту, Кшиштоф Роман – бурмістр міста Радимно, Аджей Суровец – арихипресвітер парафії святого Круля в Ярославлю, Ян Жолиняк – член виконкому Ярославського повіту, Річард Брода – радний Ярославського повіту, Ельжбєта Пазиняк – начальник Ярославського повітового відділу економіки, Йозеф Міхалік – староста Любачівського повіту, Вєслав Гук – віце-староста Любачівського повіту, Ядвіга Палчинська – голова ради Любачівського повіту, Аджей Стопира – декан Любачівського деканату, харцери, педагоги, прикордонники та митники.

Чисельну українську делегацію, до якої ввійшли пластуни, представники громадськості,  очолили голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Орест Хлян, Володимир Сичак, мери Яворова, Новояворівська, Немирова, Краківця – відповідно Павло Бакунець, Василь Муравель, Микола Бесага, Ольга Мамчур, голова Яворівського осередку Товариства польської культури Львівщини Софія Міхнєвич,  а також прибув на святкову подію народний депутат України Володимир Парасюк.vogon2

Це була подія  – міжнародної ваги, яка ще раз переконливо засвідчила про духовне єднання українців з сусідами з ЄС.  Це була щира моральна  підтримка нас у хвилину такої страшної біди – війни на сході України. У МАПП «Краковець» через кордон урочисто пішки перейшли  з Вифлеємським вогнем Миру керівники влади з Ярослава та Любачева. До речі, ці посадовці допомагають Яворівщині виходити  не лише з господарських негараздів – уже не рік і не два, а й підтримують наших військових – доброчинно.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ