На Яворівському полігоні відбулась посвята в артилеристи

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у середу, 31 травня, відбулась посвята першокурсників-артилеристів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
На Яворівському полігоні упродовж останніх двох тижнів тривають військові навчання для 75 артилеристів. 25 з них у середу складали іспит та пройшли символічну посвяту у артилеристи.
Полігон поділяється на навчальні частини. Перша – це оглядовий майданчик,з якого подають сигнали артилеристам біля гармат. Далі йде спостережний пункт, де майбутніх зв’язківців навчають на практиці робити розрахунки, обчилювати дані, слідкувати за ціллю та передавати інформацію колегам по рації.
а території, де практикуються старшокурсники все, як на справжній війні. Тут вони вчаться перевозити протитанкові гармати на танках, відпрацьовуючи стрільбу зі зміною позицій.
Першокурсники на полігоні вправляються у стрільбах із шести гармат. Біля кожної – команда із шести курсантів. За результатами навчань хлопці отримають оцінки.
Після першого пострілу з гармати кожен курсант проходить посвяту. Командир дістає гільзу, порох з якої вдихає курсант, потім цієюж сажею з гільзи командир вимащує обличчя курсанта.
Попереду у першокурсників ще чотири роки навчання в академії, після чого – служба у Збройних силах України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ