Навчання прикордонників із протидії терористам

У пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею, прикордонники тренувались діяти при виникненні загрози терористичного характеру в пунктах пропуску через державний кордон.
Зі слів речника Мостиського прикордонного загону Івана Галкіна, показові тренування проводилися в рамках зборів начальників штабів п’яти прикордонних загонів Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.
«Військовослужбовці практично відпрацювали навчальну ввідну у разі можливого виявлення вибухової речовини у транспортному засобі, чи під одягом або в особистих речах одного з подорожуючих.
У рамках тренування було проведено оповіщення взаємодіючих правоохоронних органів та рятувальних підрозділів, уточнено питання спільних дій з польськими колегами, відпрацьовано на практиці заходи щодо негайного припинення контрольних операцій в пункті пропуску, евакуації громадян з місця події, блокування об’єкту небезпеки та затримання порушників.
Персонал відділу прикордонної служби «Краковець» якісно та наочно продемонстрував дії прикордонників у разі загострення обстановки, аналогічні тренування невдовзі відбудуться і в інших пунктах пропуску на Західному кордоні», – інформує речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ