У Новояворівську 17 грн штрафу не лякають вуличних торговців

У місті Новояворівськ, вулиця Степана Бандери, вже багато років – суцільний стихійний ринок. Просто на землі розкладають не лише овочі, а й м’ясо, молоко, сир, яйця.
Мешканці будинку №6, що на вулиці Степана Бандери обурюються проти галасливого й брудного базару під вікнами, який розпочинається вдосвіта, а завершується пізно увечері.
«Куди ми лише не зверталися, але – все марно: зробили позаринкову торгівлю під ногами на тротуарі, і весь сморід від вже гниючої риби несе до вікон житлового будинку №6 – обурюються жителі. – Ми в нашому будинку є заручниками  того базару: влітку не відчиняємо вікна, бо сморід, а взимку – шум і гам. Та, на превеликий жаль, для піару наші депутати та керівники вийшли перед виборами й пообіцяли покласти край цьому хаосу, і на цьому все закрилося. Сміття від того базару вже й вікон досягає. Є факти, коли горе-продавці з базару кидаються з бійкою та лайкою на дітей, коли ті, проходячи, ненароком можуть зачепити їхню продукцію. Мерія та міліція на це не реагують».
Начальник Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, підполковник поліції Ігор Муха цю ситуацію прокоментував так:
«Це – неправда, що поліція на позаринкову вуличну торгівлю в Новояворівську не реагує. Лише в цьому році дільничними офіцерами поліції та інспекторами груп реагування патрульної поліції було складено 15 протоколів за статтею 160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях). Відбулися судові засідання, в результаті яких за двома такими протоколами було оштрафовано вуличних торговців – на 17 гривень кожного, а за чотирма – учасники позаринкової торгівлі в суді обійшлися усними зауваженнями. Так само було й минулого року: п’ятьох господинь, що торгували незаконно на вулиці Степана Бандери в Новояворівську, й на них було складено працівниками поліції протоколи, суд оштрафував – по 17 гривень. Двоє одержали штрафи – у 51 гривню, троє – у 85 гривень, один – у 34 гривні, решту – обійшлися усними зауваженнями».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ