Незаконне поводження з боєприпасами

Яворівський районний суд Львівської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення А., працюючого електромонтером ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», раніше не судимого, – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.263 КК України (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв).
Суд встановив: обвинувачений знайшов в лісовому масиві поблизу с. Старичі Яворівського району Львівської області 19 патронів, калібру – 7,62х39 мм до бойової, військової, нарізної, вогнепальної зброї автоматів та кулеметів Калашникова, карабінів СКС відповідного калібру. Ці боєприпаси  переніс до належного йому гаражного приміщення в селі Старичах.
Боєприпаси були знайдені та вилучені працівниками поліції.
У судовому засіданні обвинувачений у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України визнав повністю провину. У вчиненому розкаявся, просив суворо не карати.
Суд ухвалив: визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст.263 КК України та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.
У відповідності з ст. ст .75,76 КК України, звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.
Стягнути в користь держави витрати за проведення експертизи Львівським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром в розмірі 6030 грн 26 коп.
Речові докази – 15 патронів та чотири гільзи, що перебувають на зберіганні у старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи та СППП Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області, – знищити.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ