Німець та двоє українок намагались незаконно вивезти за кордон немовля через пункт пропуску «Краковець»

Прокуратура оскаржуватиме вирок суду справі незаконного вивезення громадянином Німеччини новонародженої дитини за кордон.
Прокуратурою Львівської області забезпечено підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно громадянина Німеччини та двох українок, які діючи між собою за попередньою змовою намагались вивезти 5-ти денну дитину за кордон, використовуючи при цьому завідомо підроблені документи, в яких було внесено неправдиві відомості щодо батьківства громадянина Німеччини.
Одна зі спільниць, 25-річна мешканка Закарпатської області, діючи за допомогою посередниці – жительки м. Кривий Ріг, 22 серпня народила у Львові за чужим паспортом дитину, та через мережу Інтернет погодилась передати її за винагороду згаданому іноземцю.
З цією метою 26 серпня в одному із львівських районних відділів РАЦС на новонароджену дівчинку виготовлено свідоцтво про народження, в якому зазначено громадянина Німеччини як батька.
Відтак, маючи такий документ, останній цього ж дня намагався незаконно перетнути з немовлям Державний кордон України через пункт пропуску «Краковець», однак був затриманий.
За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, 1 вересня громадянину ФРН та двом громадянкам України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).
Відтак, 6 лютого поточного року судом вказаних осіб визнано винними у незаконному перетині державного кордону, підробленні та використанні підроблених документів та незаконні дії щодо усиновлення вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.169 КК України. організатора злочину та громадянина Німеччини засуджено до 6 років позбавлення волі, а матір дитини до 5 років позбавлення волі.
Водночас, через невідповідність вироку суду фактичним обставинам справи, зокрема перекваліфікації дій обвинувачених з ч.3 ст.149 (здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина) на ч.2 ст.169 (незаконні дії щодо усиновлення) КК України прокуратура Львівської області цей вирок оскаржуватиме.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ