Нові митні правила призвели до колапсу на “Краковці”

Нові правила оформлення пасажирів призвели до колапсу на українсько-польському кордоні. В пункті пропуску “Краковець” на багато годин застрягли десятки автобусів, йдеться у сюжеті ТСН.
Пасажири змушені чекати на перетин кордону в середньому по 15-17 годин. Причини затримок вони не знають.
Якщо раніше митники оформлювали лише транспортний засіб та водія, то тепер в базу вносять паспортні дані кожного пасажира. Це призвело до колапсу – люди спізнюються на літаки та потяги. Митники обіцяють, що надалі оформлення буде швидше.
На кордоні пояснюють, що черга утворилась через те, що на вихідні завжди багато рейсових автобусів, а відтепер митники вносять у базу паспортні дані усіх громадян, які перетинають кордон, бо якщо громадянин робить це частіше, ніж двічі на тиждень, за перевезення товару, дорожчого за 500 євро, їм треба буде сплачувати мито.
Митники обіцяють, що надалі оформлення відбуватиметься швидше, а труднощі спіткали тільки пасажирів рейсових автобусів – дрібні перевізники можуть їхати на інші пункти пропуску. Рейсові ж автобуси мають стояти, бо маршрут у них прописаний у міжнародних правилах. Разом із тим легковики минають кордон без затримок.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ