Новояворівчанин отримав перше місце у відборі до Ігор Нескорених у Торонто

22 квітня у Києві відбувся національний відбір до складу збірної команди України на участь у Іграх Нескорених (Invictus Games), які пройдуть у Торонто (Канада) у вересні 2017 року.
До столиці України прибули 107 українських військовиків, які отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків.
За медалі в стрільбі з лука та веслуванні на ерготренажерах змагалися одразу понад 50 учасників. Не менш популярною дисципліною виявився велоспорт на шосе – на старт вийшли 43 учасники.
Успішно на цих змаганях проявила себе й одна з найчисельніших команд – збірна військовиків Львівщини, яка упродовж березня та квітня ретельно готувалася до тестування. Загалом у національному відборі взяли участь 15 представників Львівщини, зокрема: єдина жінка в команді Катерина Михайлова (Львів); Михайло Ляля (Новояворівськ), Роман Ільчишин (Івано-Франкове), Віталій Смілка (Городок), Василь Мельник (Рава-Руська), Віктор Легкодух (Самбір), Сергій Шимчак, Дмитро Сидорук, Роман Паньченко, Дмитро Афанасьєв, Андріан Яремко, Сергій Калитюк, Сергій Кохан, Володимир Кута та Сергій Романовський (Львів).
Члени команди від Львівщини здобули десять медалей, з яких зокрема п’ять за здобуття першого місця:
Сергій Шимчак – 1 місце у велоспорті та 2 у штовханні ядра;
Дмитро Сидорук – 1 місце у стрільбі з лука та 3 місце у спринтерському бігу;
Роман Паньченко – 1 місце у стрільбі з лука на візку;
Катерина Михайлова – 1 місце у стрільбі з лука;
Михайло Ляля – 1 місце у веслуванні на ерготренажерах;
Дмитро Афанасьєв – 2 місце у стрільбі з лука;
Андріан Яремко– 2 місце у плаванні;
Василь Мельник – 3 місце у штовханні ядра.
Склад кандидатів до збірної команди України – наразі це 30 осіб: 18 ветеранів та 12 чинних військовослужбовців (два заявочні склади), котрі безпосередньо готуватимуться до Ігор Нескорених-2017, було оголошено під час урочистого концерту на Хрещатику.
Відтак саме з них буде сформовано збірну з 15 військовослужбовців України, які змагатимуться восени на Іграх в Торонто.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ