ОЛЕКСАНДР ПАЩЕНКО… ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Україна втратила справжнього сина – на тридцять третьому році життя загинув, виконуючи військовий обов’язок, Олександр Михайлович Пащенко.

Народився Олександр 25 листопада 1982 року у смт. Дмитрівка, Бахмацький район, Чернігівська область. У 2000 році закінчив Дмитрівську загальноосвітню школу. Відповідально ставився до навчання, займався спортом, що й вплинуло на вибір майбутньої професії. Олександр навчався в Одеському інституті Сухопутних військ, після закінчення якого віддано служив Вітчизні.

Олександр був принциповою, душевною та ініціативною людиною, здобув авторитет серед друзів та знайомих. Був гарним сином матері Ольги Борисівні, хорошим братом та надійним другом. Батько помер, коли Сашкові було лише два рочки.

Олександр Пащенко вболівав за долю Української держави, отож і став на захист її територіальної цілісності командиром штабної роти 3 механізованого батальйону 24 окремої механізованої бригади, постійне місце дислокації якої місто Яворів. Під часі боїв за село Кримське, що на Луганщині, був тяжко поранений та доправлений до Харківського шпиталю. На жаль, від одержаних ран серце 33-річного бійця зупинилося 29 січня 2015 року.

Олександр загинув щирим патріотом та люблячим сином рідної країни. Україна вічно пам’ятатиме свого Героя!

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ