Полковник Ігор Слісарчук не працює на російську розвідку, – Поронюк

13 липня, керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк надав роз’яснення щодо інформації про підозру у державній зраді начальника Яворівського полігону.
Олександр Поронюк пояснив: «Рішенням Шевченківського райсуду Києва від 21 червня було накладено арешт на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно однієї із посадових осіб Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а саме начальника загальновійськового полігону, як речові докази у кримінальному провадженні».
Тобто, підозрюють у вчиненні злочину не начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки полковник Ігоря Слісарчука, а керівника одного із структурних підрозділів центру, а саме – загальновійськового полігону.
«Ця особа не являється начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність у межах іншої відповідальності та компетентності. Цим питанням займаються слідчі органи Служби безпеки України. Ще раз наголошую, що підозрюваний не є начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Центр має структурні підрозділи, у тому числі, загальновійськовий полігон, де здійснюється підготовка підрозділів ЗСУ. Окрім цього, є й інші підрозділи. Людину безпідставно звинуватили та зганьбили його чесне ім’я, назвали прізвище та показали фото», – сказав Олександр Поронюк.
Варто додати, що й у документі чітко сказано, що підозрюваний упродовж 2015-2016 років, займаючи посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, виконуючи завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність центру.
Справу розслідують за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ