Понад півтори сотні молодших лейтенантів поповнили лави Збройних Сил України

29 квітня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась урочиста церемонія випуску молодших лейтенантів. Всі вони прийшли зі своїх бойових частин і впродовж трьох місяців опановували знання, які необхідні для керування підрозділами на офіцерських посадах.
Привітати випускників з цією урочистою подією прибули начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, заступник Командувача Сухопутних військ з морально-психологічного забезпечення – начальник управління полковник Олександр Голоднюк, представники духовенства, рідні та близькі винуватців свята.
Особливістю проведення курсів є те, що окрім слухачів, котрі іноді приходять на них буквально з передової, значний практичний та бойовий досвід мають і викладачі, що не на словах знають, чому і як нині необхідно навчати командирів ланки «взвод – рота». Тому у програму підготовки молодших офіцерів постійно вносять зміни задля надання їм тих знань та навичок, які вимагає сьогодення.
Навчанню на курсах передує серйозна підготовка – відбір в частинах та оперативних командуваннях людей, котрі мають вищу освіту, досвід роботи з людьми. Після цього він продовжується у Командуванні Сухопутних військ, згодом – в самій Академії, на предмет спроможності кандидатів опанувати досить складною програмою.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ