Працівники торгових мереж Польщі анонсували страйк

Більшість мешканців Яворівщини відвідують Польщу майже щодня. Працівники найбільш популярних торгових мереж Польщі оголошують про страйк. Це завдасть деякої шкоди для господинь, адже, не одна сім’я скуповується у Польщі. Покупці з прикордонних регіонів здебільшого залюбки купують продукти харчування, телевізори, пральні машини, мікрохвильові печі, будівельні матеріали та інше.
У більшості випадків українські гості купують у Польщі товари для власних потреб, але багато хто завдяки поїздкам до Польщі утримує свою родину: “Трохи туди, трохи сюди – і на бізнес і для дому…”
Головна мета подорожей – покупки, які вивозяться в Україну.
2 травня 2017 року у Польщі планується проведення загальнонаціонального страйку працівників мереж роздрібної торгівлі.
Протест зумовлений низьким рівнем зарплат, нестачею кадрів та незадовільними умовами праці.
Ініціаторами протесту стали три з чотирьох профспілок, які об’єднують працівників найбільшої дисконт-мережі Biedronka.
У цій акції протесту можуть взяти участь касири та працівники складів Tesco, Auchan, Lidl та інших торгових мереж.
Разом з тим форма страйку до кінця ще не погоджена. Швидше за все, це буде так званий «італійський страйк», коли робота не припиняється, але виконується дуже повільно із ретельним дотриманням усіх інструкцій та приписів. Такий стиль роботи приведе до зниження швидкості обслуговування клієнтів і, як наслідок, можливе блокування або повне припинення роботи.
Частина ж працівників хоче взяти вихідний за потребою. Проте профспілки попереджають, що це може стати підставою для звільнення, оскільки надання такої форми короткотермінової відпустки не є обов’язком для адміністрації. В такому випадку відстояти свої права буде неможливо навіть через суд.
Довідка
З 29 квітня до 3 травня у Польщі триватимуть «довгі вихідні». За рахунок офіційних свят у понеділок 1 травня (День Праці) та 3 травня (День Конституції Польщі), поляки можуть мати аж 5 днів вихідних. Для цього їм достатньо погодити зі своїм роботодавцем лише один день – вівторок 2 травня.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ