Предстоятель УАПЦ Макарій очолив святкування Хрещення Руси-України в Яворові

Вчора, у неділю, 29 липня 2018 року, у місті Яворів молитовно відзначили святкування 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України за участі митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, блаженнішого Макарія.
Митрополита Київського і всієї України УАПЦ, блаженнішого Макарія хлібом-сіллю, а діти устелили йому шлях пелюстками троянд.
Привітав поважного гостя зі столиці собор яворівських православних священиків, очолюваний отцем-деканом Тарасом, отцем-настоятелем, протоієреєм Володимиром.
Предстоятель УАПЦ Макарій разом з яворівськими православними священиками відправив святкову Божественну літургію, приурочену 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України, лейтмотивом якої стала спільна молитва за мир та злагоду в державі.
На святкування в Яворів з’їхались православні вірні Української Автокефальної Православної Церкви з усіх куточків Яворівщини.
Люди просили у Бога миру для України, молились за українських воїнів та усіх тих, хто оберігає цілісність нашої держави.
Також пройшла Хресна хода по Яворову.
У районному НД «Сокіл» відбулась урочистість з духовним співом церковних хорів.
На думку митрополита Макарія, як би не було складно, об’єднання відбудеться – заради майбутнього України. Адже, з його слів, цього вимагає час та вся українська спільнота.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ