Прийняли у Новояворівську: школярка-біженка народила у черзі на кордон

Вагітна школярка-біженка з Харківщини народила просто в черзі на пункті пропуску за кордон до Польщі. Нині юна мама разом з бабусею малюка – на Львівщині, й кажуть, що передчасною появою дитина вирішила за них – залишитися в рідній країні. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформує lmn.

«Дуже важко вагітність протікала, тому хотіли ми хотіли перетнути кордон», – каже мама породіллі.

Останні тижні вагітності шістнадцятирічна дівчина провела у підвалі магазину рідного міста Лозова. Вивозити за кордон доньку якнайдалі від війни, вирішила мама.

У пішохідній черзі вагітній школярці стало погано і почались передчасні перейми. Народився хлопчик вагою 3800 г, назвали Дімою.

Немовля з перших днів у волонтерському центрі Новояворівська, що неподалік кордону. Тут малюку дали усе необхідне і поселили родину в кімнату в гуртожитку училища серед таких самих втікачів від війни. У гуртожитку Настя обживається і визнає, син вирішив за них — не покидати рідну країну.

«Він «виліз» у 38,5, а мав сидіти до 40 тижня. Спеціально, щоб я не поїхала, а я і не хотіла фактично їхати, у мене були сльози», — розповідає молода мама.

У тимчасовій оселі родина зізнається, поки тут на Львівщині звучать сирени та падають ракети – все ще страшно.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ