Прикордонники незаконно підписали 29-мільйонний договір з фірмою АМКУ

Західний офіс Держаудитслужби зобов’язав Західне регіональне управління прикордонної служби усунути порушення в закупівлі на реконструкцію клубу-їдальні санаторію «Прикордонник-Немирів» за 28,7 млн грн. Про це повідомляє Центру громадського моніторингу та досліджень.

У квітні цього року експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» знайшли порушення ЗУ «Про публічні закупівлі» в цьому тендері. Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України уклало договір з ПП «Енергоекосервіс», яке у липні минулого року АМКУ оштрафував за антиконкурентні узгоджені дії. Відтак з дати рішення фірмі заборонено брати участь у торгах ще протягом трьох років. Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», замовник мав би відхили пропозицію фірми, однак не зробив цього.

Після скарги експертів «ЦГМД» Західний офіс Держаудитслужби перевірив закупівлю та зобов’язав замовника усунути порушення. Єдиний спосіб це зробити – розірвати договір з «Енергоексосервісом» протягом п’яти днів.

Нагадаємо, адмінколегія Львівського обласного відділення АМКУ оштрафувала «Енергоекосервіс» на 68 тис. грн через антиконкурентні узгоджені дії на торгах з ПП «Вікна-Центр». Обидві компанії конкурували в закупівлі на капремонт школи в с. Матів Сокальського району.

Адмінколегія встановила, що два підприємства завантажували свої пропозиції на Prozorro з однакової IP-адреси, мали спільних працівників та використовували однакові шаблони довільних довідок. Фірми також зазначали однакову адресу розташування: м. Львів, вул. Городоцька, 355 із сусідніми офісами – №373 та №374.

Фірма «Енергоекосервіс» зареєстрована 2007 року у Львові. Власниками компанії є Андрій Бутитер та Микола Вірт, яким також належить ПП «Вікна-центр».

Протягом 2018-2019 років компанія «Енергоекосервіс» отримала замовлень на 66 млн грн, враховуючи поточний договір. Після рішення АМКУ фірма брала участь в допорогових закупівлях та підписувала прямі договори. Тендер на реконструкцію їдальні «Прикордонник-Немирів» – це перші відкриті торги, на які подалося підприємство.

На поточних торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Ремтехналадка», ТОВ «ПМК-121» та ТОВ ВБП «Вайкон». Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції від 200 до 483 тис. грн. Найдешевші ціни на реконструкцію були в компаній «Ремтехналадка» та ТОВ «ПМК-121», але замовник відхилив їх через недоліки в поданих документах.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ