Узгоджено режим збереження вікових букових насаджень в Яворівському НПП

В Яворівському національному природному парку відбулась робоча зустріч із представниками інших землекористувачів в межах території парку, під час якої обговорено питання щодо додержання режиму заповідання, збереження старовікових букових насаджень, проведення спільних заходів з метою охорони цінних природних екосистем на території, що входить до складу парку без вилучення в інших лісокористувачів.

Важливим є посилення режиму заповідання на підконтрольній території, який передбачає дотримання науково обґрунтованих екологічних норм та правових вимог та відповідно до них ведення лісогосподарських робіт з метою збереження тут біологічного та ландшафтного різноманіття. Військові лісівники з розумінням ставляться до вимог. А це має вплинути на рівень збереження та невиснажливого використання території парку, де вони ведуть лісогосподарську діяльність.

З інформаційним повідомленням та конкретними пропозиціями виступили заступник директора-головний природознавець парку Ігор Плесак та науковці парку.

Лісничий Майданського лісництва Старицького військового лісгоспу Андрій Андрійчук висловив думку щодо необхідності такої співпраці, яка позитивно вплине на подальше збереження та охорону унікального рослинного та тваринного світів, ландшафтів регіону Розточчя.

Узгоджений план дій щодо дотримання режиму заповідання Старицьким та Магерівським військовими лісгоспами за участі працівників природоохоронної установи вирішено розглянути на засіданні науково-технічної ради Яворівського НПП.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ