Прокуратура через суд вимагає повернути безпідставно сплачені підприємству понад 220 тис грн ПДВ

Прокурори Яворівської окружної прокуратури скерували до суду позовну заяву про визнання недійсним пункту договору купівлі-продажу дезінфікуючих засобів, в частині включення до загальної суми ПДВ у сумі понад 220 тис грн.

Встановлено, що у 2020 році між відділом освіти Яворівської районної державної адміністрації та приватним підприємством укладено договір купівлі-продажу дезінфікуючих засобів на загальну суму понад 1,3 млн грн, у тому числі із ПДВ – більш як 220 тис грн.

Однак, відповідно до чинного законодавства України, прийнятого в умовах пандемії коронавірусної хвороби, операції із закупівлі дезінфікуючих засобів звільнялись від оподаткування ПДВ.

Виявивши порушення, прокуратурою скеровано на розгляд суду позовну заяву в інтересах Яворівської РДА та відділу освіти Яворівської РДА, про визнання недійсним пункту договору купівлі-продажу, в частині включення до загальної суми ПДВ та стягнення з товариства до районного бюджету Яворівського району безпідставно сплачених більш як 220 тис грн.

На теперішній час Господарським судом Львівської області відкрито провадження за позовом прокурора.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ