Ремонт прикордонних доріг контролюватимуть антикорупційні бюро України та Польщі

Національні антикорупційні бюро України та Польщі разом будуть боротись із транскордонною корупцією. Таких домовленостей досягли керівники правоохоронних відомств двох держав, підписавши відповідну Угоду в п’ятницю, 6 жовтня, у Львові.
Документ, зокрема, передбачає обмін інформацією про реконструкцію прикордонних автошляхів за кошти Європейського Союзу.
«Корупція не має національності. Коріння корупції сягають інших країн. Угода покликана координувати та взаємодіяти у боротьбі з корупцією між нашими органами», – пояснив директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський.
Це буде спільний моніторинг закупівель будматеріалів і аналіз роботи польських компаній, які вже стали переможцями тендерів на здійснення ремонтних робіт. Відповідно до цього проекту, мають бути відремонтовані 144 км під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польських пунктів пропуску по обидва боки кордону.
Нагадаємо, у вересні 2015 р. у Варшаві уряди України та Польщі підписали Договір про надання кредиту у розмірі 100 млн євро на розвиток транспортної інфраструктури.
«Згідно з умовами позики, що надається, дорожня інвестиція на польсько-українському кордоні має бути реалізована польськими фірмами за участі українських субпідрядників», – зазначила представниця Центрального антикорупційного бюро Польщі Івона Чернєц.
Йдеться про 6 ділянок на під’їздах до пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Краковець», «Нижанковичі» та «Смільниця».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ