Школи Яворівщині у списку серед найкращих у Львівській області

Український центр оцінювання якості освіти опублікував детальні результати ЗНО по всіх школах. На основі цих даних створено актуальні рейтинги 25 найкращих навчальних закладів Львова та 25 найкращих шкіл Львівської області. Про це повідомляє Захід.нет

Цьогорічні результати ЗНО доволі несподівані – вперше за весь час існування ЗНО жоден львівський школяр не отримав 200 балів з української мови/літератури та історії України. При цьому кількість львівських «200-бальників» цього року виявилась найнижчою за всю історію ЗНО. І це суттєво позначилося на рейтингу шкіл.

При створенні рейтингу брали до уваги відсоток випускників, які на ЗНО отримали 180 і більше балів бодай з одного із чотирьох предметів – української мови/літератури, історії України, математики чи англійської мови. Рейтинговий бал кожної школи – це сума цих чотирьох показників. Якщо у школі якийсь із предметів здавали менше 10 учнів, то через надто низьку вибірку не враховували цей показник, відтак заклад не отримував балів з цього предмету.

У списку найкращих шкіл області серйозні зміни – тут змінились 13 із 25 учасників рейтингу. І найцікавіше, що два перші місця зайняли заклади, яких не було в минулорічному ТОП-25, – це Бродівська гімназія ім. І. Труша та Городоцький НВК №2.

Двоє лідерів минулорічного рейтингу шкіл Львівщини суттєво погіршили свої позиції, хоч і не випали зі списку 25 найкращих: Новояворівський НВК із першого місця опустився на 14 позицію, а Дрогобицька гімназія ім. Б. Лепкого із другого – на 11 позицію. Миколаївська гімназія, яка у 2017 році займала третє місце серед обласних навчальних закладів, спустилась за межі рейтингу (до 42 місця).

Ситуація із Новояворівським НВК, який минулого року не просто очолив обласний рейтинг, а навіть перевершив всі львівські школи, крім Львівського фізико-математичного ліцею та Класичної гімназії, є доволі цікавою. На 14 місце він опустився через низькі результати з математики, хоча минулого року Новояворівський НВК очолював окремий рейтинг шкіл Львівщини за результатами тестів із математики (61% його випускників отримали вищі бали).

Зараз Новояворівський НВК залишається лише у списку найкращих із англійської мови. Як і у випадку з львівськими рейтингами за предметами, в області теж суттєво змінилася ситуація – у списку найкращих шкіл з української мови, математики та історії України з минулорічного рейтингу залишилися лише по двоє учасників.

Яворівська гімназія імені Осипа Маковея посіла у рейтингу 24-ту позицію.

За іншими параметрами все без змін: дівчата значно краще здають тести, ніж хлопці, місто – краще за село, Львівщина – за Україну, а Львів – за Львівщину.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ