Швейцарський проект навчає інтегрованому поводженню зі сміттям

У місті Яворові триває дводенний форум «Практичні аспекти децентралізації та розумного зростання об’єднаних територіальних громад».
У рамках цієї події, яка проходить під егідою Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини, відбувся начальний семінар на тему: «Організація управління твердими побутовими відходами в ОТГ».
З основними напрямками планування міжмуніципальної системи інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами ознайомили представників яворівської громади експерти Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO В’ячеслав Сороковський та Дмитро Лазненко.
Експерти, вислухавши думки представників місцевого самоврядування Яворівського району Львівської області, зокрема, наголосили на покроковому плануванні системи інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами на основі співробітництва громад (міжмуніципального співробітництва), апробованому в одному із партнерських регіонів України за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.
Під час семінару кожному учаснику презентовано посібник «Планування міжмуніципальної системи інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами», розроблений в рамках Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, схвалений секцією з реформування та розвитку житлово-комунального господарства Науково-технічної ради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ