Відбулась акція протесту “Яворівщина не сміттєзвалище”

Сьогодні, 4 лютого, об 11.00 відбулась акція протесту “Яворівщина не сміттєзвалище“. Акція пройшла на трасі Львів-Краковець. Небайдужі мешканці Новояворівська, Яворова та усіх прилеглих сіл до території діючого районного сміттєзвалища, такі як: Чолгині, Терновиця, Шкло, Старичі зібрались для обговорення питання щодо несанкціонованого ввозу сміття на полігон твердих відходів Новояворівської міської ради. Люди обурені, пред’явили низку притензій та поставили вимоги владі щодо болючої проблеми усієї вже Яворівщини, яка хвилює їх не один день.
На акції були присутні і представники місцевої влади: перший заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Ігор Рак, заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх, депутати Яворівської районної ради Ігор Ікавий та Віталій Андрейко.
Зі слів голови Терновицької сільської ради Руслана Мельника, вже протягом кількох місяців виникали питання і повстала проблема з несанкціонованим ввозом сміття. За попередніми даними, була домовленість та укладена угода з комунальним підприємством “Новояворівськжитло” про те, що дозволено ввозити по 3 сміттєвози фірми “Санком” щодня. Але, за неофіційними даними є очевидці, які запевняють, що угода порушується. Люди бачили, що вночі приїжджає більша кількість машин зі сміттям. Мешканці не витримують та вирішили організувати блок-пост для контролю кількості приїжджих сміттєвозів на територію Новояворівського сміттєзвалища.
За словами представника Новояворівської міської ради, на наступній черговій сесії міста буде питання стосовно виділення коштів для відеореєстрації контролю ввозу машин зі сміттям.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ