Три сільські ради на Яворівщині збираються на позачергові сесії

Три сільські ради в Яворівському районі збираються на позачергові сесії через пропозицію облаштувати сміттєвий полігон на місці озера.
З понеділка, 10 квітня, скликаються позачергові сесії Вожомлянської, Мужиловицької та Прилбичівської сільських рад стосовно питання облаштування полігону ТПВ на території Віжомлянської сільської ради. Напередодні громада села Віжомля провела громадські слухання та одноголосно висловилась категорично «Ні» спускати місцеву водойму та розміщувати в цьому місці сміттєзвалище.
6 квітня відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами Віжомлянської та Мужиловицької сільських рад, Оксаною Драбчук та Володимиром Карпою, а також були присутні голова Яворівської РДА та заступник голови Яворівської районної ради.
Мета такої зустрічі було обговорення про влаштування полігону ТПВ (сміттєзвалище) на території Віжомлянської сільської ради.
Губернатор Львівщини повідомив, що буде створена відповідна комісія, яка проведе відповідні заміри.
Як результат таких зустрічей громада села Віжомля провела громадські слухання та одноголосно висловилась категорично «Ні» спускати водойму та розміщувати полігон ТПВ, а вже з понеділка скликаються позачергові сесії Вожомлянської, Мужиловицької та Прилбичівської сільських рад стосовно даного питання.
Варто зазначити, що саме від цього озера бере початок річка Віжомля, яка впадає в річка Шкло, а та в свою чергу впадає в річку Сян, яка протікає по території Польщі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ