У «Краковці» відбулась святочна Різдвяна зустріч та передача Вифлеємського вогню

Сьогодні, 4 січня 2019 року, в МАПП «Краковець» прибула поважна делегація з Республіки Польщі з Вифлиємським вогнем.

Ця традиційна міжнародна духовна акція, що полягає в поширенні по світу символічного Вогню Миру, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Віднині всі бажаючі зможуть одержати Вифлиємський вогонь у церквах.

Вифлиємський Вогонь скаути передають найперше священикам різних конфесій з яворівських храмів.

Довідка
Передріздвяну традицію – розповсюдження Вифлиємського Вогоню Миру – започаткувала австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінца у 1986 році. Спочатку ця акція була задумана з метою підтримки дітей-інвалідів та дорослих, що потребують нагальної допомоги та підтримки. Цю благородну справу з ініціативи Гюстава Ґрюнвальда взяли в свої руки скаути.
Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлиємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлиємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. Від Австрії, через Словаччину та Польщу,  Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України – Пласт.
Вперше Вогонь в Україну потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну в пункті пропуску на українсько-польському кордоні «Рава-Руська-Гребенне».
У грудні 2005 року вперше, після традиційних обмінів дарунками та фото, делегація ZHP у складі 50 осіб перетнула українсько-польський кордон та поїхала до Львова, щоб разом з пластунами запалити Вифлиємський Вогнем лампадку у Соборі Святого Юра.
На відзначення 20-ї річниці із часу заснування акції, група з 16 пластунів та представників Громадської організації К-2 24 грудня 2006 року разом з Вифлиємським Вогнем Миру піднялися на найвищу вершину України гору – Говерлу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ