У «Краковці» викрили контрабанду телефонів на понад 21 млн грн

Днями у пункті пропуску «Краковець» співробітники Львівської митниці ДФС завдяки взаємодії з митними органами Німеччини та Литви розкрили факт незаконного ввезення більш ніж 1100 мобільних телефонів вартістю 21,5 млн грн, а також аксесуарів до них.
Про це повідомляє прес-служба ДФС України.
Обсяг ухилення від сплати митних платежів складає близько 7 млн грн.
Вантаж направлявся з Литви до м. Дніпро. Мобільні телефони були приховані від митного контролю у мішках з хлорид натрієм. Наразі здійснюються заходи щодо документування порушення митного законодавства та вивчаються матеріали для визначення ознак злочину по ст. 212 Кримінального кодексу України.
«Міжнародна співпраця на сьогодні є одним із потужних та ефективних механізмів розкриття каналів схем незаконної поставки товарів в Україну. Обмін інформацією з митними органами іноземних держав дозволяє сьогодні не тільки встановити дійсну вартість товарів, але й розкрити схеми та канали незаконної поставки товарів та встановити коло причетних осіб», – зазначив в.о директора Департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Василь Поїзд.
За його даними, співпраця ДФС з протидії митним правопорушенням здійснюється з більш ніж 65 митними адміністраціями держав-членів Всесвітньої митної організації.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ