У “Краковці” зафіксовано чергові правопорушення

Прикордонники відділу «Краковець» затримали подорожнього, який намагався перетнути кордон за чужим паспортом, попередили дві спроби вивозу дітей за незаконно виданими дозволами від батьків, а також затримали і передали поліцейським чергового хабародавця.
Про це повідомив речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
У пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, пасажирка рейсового автобусу, який слідував до Польщі, надала на контроль паспорт подруги.
Інспектор прикордонної служби, який проводив ідентифікацію особи, виявив відмінності у зовнішності пред’явника документу та ініціював додаткову перевірку щодо громадянки. Під час контролю другої лінії підозри правоохоронців підтвердились – відповідно подорожню через кордон не пропустили та склали документи справи про адміністративне правопорушення.
За спробу незаконного перетинання державного кордону України рішенням суду було призначено покарання у вигляді штрафу 3400 гривень.
«У двох випадках в ПП «Краковець» прикордонники не пропустили за кордон дітей, які слідували з матерями через порушення порядку виїзду. Під час перевірки відомостей вказаних в нотаріально завірених заявах від батьків дітей правоохоронці з’ясували, що обидва чоловіка на момент видачі заяв вже перебували за кордоном і фізично не могли їх підписати. Відповідно, за фактами виявлення можливих ознак злочинів передбачених ч. 4 ст. 358 ККУ, а саме використання завідомо підроблених документів, прикордонники проінформували працівників Національної поліції України.
Також, служби на кордоні не обійшлось від чергової спроби підкупу правоохоронців.
Під час оформлення подорожніх у ПП «Краковець» на в’їзд в Україну до прикордонника звернулась з неправомірною пропозицією пасажирка одного з автомобілів іноземної реєстрації. 43-річна мешканка Вінниччини запропонувала інспектору 200 доларів США хабаря за пропуск іноземної автівки без внесення в бази даних. Однак прикордонник на таку злочинну оборудку не погодився, а доповів по команді. У подальшому справою щодо пропозиції неправомірної вигоди службовій особі займаються представники Національної поліції України.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ