У Новояворівському ліцеї відкрили та освятили Стіну пам’яті загиблих Героїв

Захід відбувся в приміщенні Новояворівського Ліцею. Стіну пам’яті присвятили загиблим випускникам навчального закладу Володимиру Радченку та Михайлу Матвіїву.
На заході були присутні матері, рідні та друзі загиблих Героїв, представники влади та духовенства, освітяни та учні ліцею. Пам’ять полеглих вшанували молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів. Освятив Стіну пам’яті капелан Новояворівської міської ради о. Михайло Кирич. Міський голова Володимир Мацелюх звернувся до родичів полеглих Захисників зі словами глибокого співчуття та щирої подяки за мужніх синів, які віддали своє життя заради мирного неба та щасливого майбутнього нашої країни. І про це завжди буде нагадувати Стіна пам’яті.
Радченко Володимир народився 26 липня 1996 року в селі Старичі. У шкільному віці вступив до Новояворівського ліцею, де навчався з 8 по 11 клас. Вищу освіту здобував у Львівському державному університеті внутрішніх справ та Львівському університеті бізнесу та права. Володимир свідомо обрав для себе службу в армії. Вступив до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, де отримав звання лейтенанта. Після завершення навчання в академії за розподілом був направлений в Одеську область для проходження служби у 28 ОМБр імені Лицарів Зимового походу, у складі якої брав участь в АТО під Мар’їнкою.
З початком повномасштабної війни знову безстрашно став на захист кордонів рідної Батьківщини. Був командиром взводу.
Загинув Герой 20 квітня 2022 року в с. Олександрівка Херсонської області. За особисту мужність та героїзм нагороджений орденом «За мужність III ступеня».
Михайло Матвіїв народився 23 червня 1989 року в селі Рогізно. Після 7 класу вступив до Новояворівського ліцею, де продовжив навчання у фізико-математично-економічному класі. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Останні 10 років жив у Києві, працював у будівельній сфері. Перші місяці війни Михайло воював у добровольчому батальйоні «Реванш». Його бійці звільняли Гостомель, Ірпінь, Мощун та Лук’янівку. Наприкінці березня став частиною добровольчого батальйону «Стугна», що в складі Головного управління розвідки Міноборони України, який тільки-но формувався. Разом з побратимами брав участь у звільненні Харківщини та Миколаївщини. Вже тоді Михайло був польовим командиром. Загинув Герой 18 серпня 2022 року в бою, визволяючи село Максимівка Миколаївської області.
За особисту мужність та героїзм нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ