У Новояворівську реалізують проект, що фінансується ЄС

Місто Новояворівськ Яворівського району Львівської області стало одним із переможців конкурсу з картування громад.
Проект реалізовують в межах дворічного проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» у партнерстві з ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.
Картування – це виявлення проблем міста, сильних і слабких сторін, його потенціалу, а також пошук ресурсів для вирішення питань громади. За допомогою позначок на карті ініціативна група фіксує такі місця, на які треба звернути увагу активних громад.
«Місто Новояворівськ пройшло відбір на участь у навчанні з такого картування і стало одним із 14 міст України, де буде впроваджуватися цей проект. Після успішного захисту проектів громадські активісти отримають гранти для того, щоб покращити співпрацю зі своєю громадою і поширити карти міста серед зацікавлених сторін, – розповідає менеджер Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Ірина Куропась. – Під час навчальних семінарів тренери з України та Польщі вчать громадських активістів, як ефективно взаємодіяти з місцевою владою та всіма зацікавленими у розвитку міста сторонами».
Новояворівськ у проекті представляють Іван Більський (Товариство «Гостинець»), Ірина Куропась (Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини), а також – бібліотека-філія для дорослих м. Новояворівська Яворівської центральної районної бібліотеки.
Картування громад – це процес визначення поточного стану громади, до якого залучаються не тільки влада і експерти, але й рядові мешканці. Він дає можливість зробити оцінку ресурсного потенціалу громади, озвучити невирішені питання, спільно виробити ідеї та закласти основи для розвитку міста.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ