Учора відбулась сесія Яворівської районної ради

Учора, у п’ятницю, 29 травня 2020 року, відбулось чергове засідання XXХIІІ сесії Яворівської районної ради.

Затвердивши порядок денний, який складався із 18 питань і був запропонований на засіданні постійних комісій та президії, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

У розминці виступив Голова фракції ВО “Свобода” Ігор Ікавий з заявою щодо першої річниці президентства Зеленського.

Депутат Олег Музичка підняв питання нераціонального використання бюджетних коштів під час ремонту Калинівської школи.

Громадський активіст Олег Хромчак звернувся до керівництва ради щодо майбутнього конкурсу щодо призначення директорів лікарень.

Начальник фінансового управління Яворівської РДА Надія Горох доповіла про виконання районного бюджету Яворівського району за І квартал 2020 року та про внесення змін до районного бюджету Яворівського району на 2020 рік.

Перший заступник голови Яворівської РДА Віталій Денега ознайомив районних обранців з епідеміологічною ситуацією та вжиті заходи щодо мінімізації ризиків поширення інфекційного захворювання COVID -19 на території району: станом на 27 травня зафіксовано випадки в 17 населених пунктах: Новояворівськ – 25 осіб, Івано-Франкове – 16, Старичі – 6, Шкло – 6, Яворів – 3, Домажир – 3, Вороців -3, Дебрі – 2, Поланки – 2; по одному випадку в с. Рясна-Руська, с. Страдч , с. Ставки, с. Жорниська, с.Мальчиці, с. Бірки, с. Поруденко, с. Мужиловичі.

У ході роботи сесії народними обранцями було затверджено Програму забезпечення інсуліном та безкоштовними медикаментами пільгової категорії населення, профілактики та лікування тромбоемболітичних ускладнень серцево-судинних захворювань, медичної реабілітації дорослих та дітей з ураженням опорно-рухового апарату та нервової системи, розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Яворівського району на 2020 рік.

Депутати районної ради прийняли 7 звернень до вищих органів влади:
– про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ініціативи міжрегіональної стратегії Європейського Союзу для регіону Карпат;
-про звернення до Кабінету Міністрів України щодо фінансування Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки;
-про звернення до Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України, Національної служби здоров’я України щодо підтримки фінансування закладів охорони здоров’я у 2020 році; -про звернення до Кабінету Міністрів України щодо врахування доплати за роботу працівникам медичних закладів в гірських населених пунктах;
– про звернення до Кабінету Міністрів України щодо Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки;
– про звернення до Кабінету Міністрів України щодо співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги;
– про звернення до Кабінету Міністрів України щодо оподаткування ПДВ операцій у рамках проектів міжнародної технічної допомоги.

У засіданні взяли участь керівництво та начальники структурних підрозділів Яворівської РДА, органи місцевого самоврядування та в.о. директорів закладів охорони здоров’я району.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ