В Яворові повідомили керівнику лікарні про підозру у розтраті більше ніж на мільйон гривень

Розтрата більше ніж на мільйон гривень – на Львівщині правоохоронці повідомили керівнику лікарні про підозру
Зловмисника викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно з слідчими Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.
Як встановили правоохоронці, у 2022 році виконувач обов’язків директора одного з комунальних медичних закладів Яворівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату бюджетних коштів на загальну суму майже 1150 тисяч гривень під час закупівлі вугілля для опалення лікарні.
Внаслідок його злочинної діяльності підрядник поставив для опалення медустанови вугілля неналежної якості, вартість якого була набагато нижчою ніж вартість вугілля, яке повинна була поставити компанія-підрядник згідно умов договору.
Різниця між вартістю закупленого і поставленого товару склала майже 1150 тисяч гривень. Відповідно, територіальній громаді Яворівської міської ради було завдано збитків на вказану суму.
Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ