В Яворові судили одразу двох дезертирів

В Яворівському районному суді винесли вирок одразу двом дезертирам. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.
Один з них – мешканець Рівненської області був призваний 20 червня 2014 року за мобілізацією та зарахований до військової частини А0998 (м. Яворів) радіотелефоністом. Та через три місяці – 25 вересня він не з’явився з відпустки та перебував поза межами своєї частини по теперішній час. Факт того, що він незаконно перебуває за межами військової частини, приховував. Допитаний в судовому засіданні обвинувачений пояснив, що у зв’язку із складними сімейними обставинами після закінчення відпустки змушений був залишитися вдома.
Другий обвинувачений – з Тернопільської області – був призваний 23 травня 2014 року за мобілізацією та зарахований до військової частини А0998 (м. Яворів) на посаду номера обслуги протитанкового взводу. 10 січня 2015 року він самовільно залишив військову частину та незаконно перебував за її межами до 25 серпня 2016 року, коли добровільно повернувся для продовження проходження військової служби. 25 жовтня 2016 року наказом командира військової частини був звільнений з військової служби у запас. У суді обвинувачений пояснив, що, повернувшись із зони АТО, стан його здоров’я був незадовільний, вдома залишилася вагітна дружина та одинока мати і прабабця, тому він змушений був знаходитися за місцем свого проживання, щоб допомогти сім’ї матеріально.
Яворівський районний суд Львівської області визнав обох обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.407 КК України. Мешканця Рівненської області засуджено до двох років позбавлення волі, проте звільнено від відбування покарання з випробуванням на рік. Мешканцю Тернопільської області призначено покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 грн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ