В Яворові відбувся марш Миру

Учора, 14 січня 2018 року, у місті Яворів відбувся марш Миру, приурочений Дню всесвітніх молитов про мир та традиційному різдвяному посланню Пари Римського.
Цьогорічною темою маршу була: «Мігранти і біженці: шукають мир».
У заході участь взяли мешканці та гості Яворова, серед яких – сестри-василіанки, монахині згромадження святої Дороти римо-католицького костелу святих апостолів Петра і Павла, лідер молодіжного руху на Яворівщині Ігор Грабовський та представники влади.
У проповіді яворівський священик УГКЦ, отець-декан Степан Кобасяр зазначив, що в цьогорічному Різдвяному посланні Папа Римський Франциск згадав і про дітей та їхні родини, які страждають від насильства через конфлікт в Україні та його серйозні гуманітарні наслідки, наголосивши, що понтифік молиться за швидкий мир на Донбасі.
Вулицями Яворова, від храму Преображення Господнього до стародавньої церкви Різдва Пресвятої Богородиці, люди йшли разом зі священиками УГКЦ з лампадками, колядуючи.
Зайшли до церкви Успення Пресвятої Богородиці, де щиро помолились за мир та злагоду в Україні.
Процесія зупинялася також біля церкви Святого Юрія, пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому, костелу св. ап. Петра і Павла, щоб прочитати молитви та послухати проповіді священиків і виступи молодіжних активістів.
Наприкінці молитовної ходи Миру, учасники духовної події зайшли в церкву Різдва Пресвятої Богородиці, де помолились також за душі Героїв Небесної сотні та українських воїнів, які за вірність присязі народові та любов до України заплатили життям в зоні АТО.
Супроводжували процесію по всьому Яворову поліцейські.
26231179_161085464522471_2874210221389135097_n

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ