На Львівщину завітав голова Представництва НАТО в Україні

Голова Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв’язку НАТО Александер Вінніков прибув на Львівщину для участі у виїзному засіданні Військового комітету НАТО.
Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.
Перший заступник голови Львівської обласної ради та голова Львівської ОДА обговорив з Александером Вінніковим питання двосторонньої співпраці.
«Напрямки вашої діяльності перетинаються з пріоритетами в нашій роботі. Звичайно, ми як місцева влада не маємо жодного стосунку до воєнних навчань, однак до напрямку медичної, психологічної реабілітації, а також модернізації військової освіти і здійснення соціальної адаптації – маємо безпосередню причетність. Відчуваємо, наскільки це важливо для громадян України, учасників війни, військовослужбовців. Тому ваша допомога для нас є дуже важливою. Упевнений, що стандарти НАТО – це не тільки військові і рівня життя стандарти, а й високі стандарти демократії», – сказав Андрій Білоус.
Сторони обговорили загальнодержавну ситуацію в Україні, стан та перспективи взаємовідносин Україна – НАТО, а також зосередилися на реалізації низки проектів на Львівщині.
А. Вінніков перебуває на Львівщині 18-19 квітня у зв’язку із запланованим закритим виїзним засіданням Військового комітету НАТО на рівні військових представників. Також він відвідає Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові та Міжнародний центр миротворчості та безпеки – Яворівський військовий полігон. Метою візиту є продовження воєнно-політичного діалогу між Україною та НАТО, обговорення пріоритетних напрямів розвитку військового співробітництва та ознайомлення делегації НАТО зі змінами безпекової обстановки в Україні та навколо її кордонів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ