В Яворові вшанували пам’ять Михайла Вербицького

Постать отця Михайла Вербицького об’єднує воєдино всю Україну. Не тільки у межах державного кордону, а й у всьому світі, де сьогодні живуть українці.
Сьогодні, 4 березня, у місті Яворові відбулось віче, на якому вшанували пам’ять визначного композитора Михайла Вербицького, автора музики Державного гімну України.
Урочистість відбулась біля пам’ятника видатному українцеві. На заході були присутні представники влади, громадські активісти та школярі. На честь 202-річчя від дня народження Михайла Вербицького були покладені квіти до монументу отця-композитора та спільно виконаний Національний Гімн України. Опісля відбулось громадське віче.
Після віче, делегація з Яворівщини поїхала у Польщу, де у селі Млинах, біля пантеону Великому Українцю відбудеться поминальне Богослужіння. У Польщі відбудуться заходи з нагоди 72-ї річниці трагедії села Павлокома та 202-ї річниці від дня народження Михайла Вербицького.
На Яворівщині відбудуться вшанування пам’яті композитора у селі Залужжі, сьогодні, 4 березня та завтра, 5 березня, у селі Завадів.
Довідка
Михайло Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, громадський діяч, автор музики Державного гімну “Ще не вмерла Україна”. В останні роки життя композитор вів педагогічну діяльність, писав статті, творив музику. Серед його учнів були священики-композитори Віктор Матюк і Порфирій Бажанський.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ