Відзначили 25-ту річницю від відкриття пункту пропуску «Краківець – Корчова»

Це один з найбільш потужних пунктів пропуску не тільки на Львівщині, а й в Україні.

Сьогодні, 17 лютого, представники української та польської сторін відзначили 25-ту річницю відкриття пункту пропуску «Краківець – Корчова». Це один з найбільш потужних пунктів не тільки на українсько-польському кордоні, а й взагалі на кордоні України. Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, за час повномасштабної війни він став своєрідним транзитним хабом для мільйонів Українців, які тікали від війни.

«Дякую українським та польським прикордонникам за 25 років важкої праці. Ви допомагали перетинати кордон людям під час спільних важливих подій, наприклад, чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Згодом, в час епідемії, коли карантинні обмеження перешкоджали багатьом організаційним процесам. А тепер ви продовжує працювати в найважчий для всіх нас період – в час активної фази війни. Дякую за вашу людяність, за допомогу тим мільйонам українців, які тікали від кривавого наступу країни-агресорки. Також через «Краківець – Корчову» щодня перевозять величезну кількість гуманітарних вантажів. Це дуже цінно для нас», – підкреслив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

До теми: На Львівщині відновили ще дві залізничні дільниці на кордоні з Польщею

Воєвода Підкарпатська Республіки Польща Ева Леніарт теж висловила вдячність за довгу і плідну співпрацю українців та поляків. Окрім цього, наголосила, що кожен, хто постраждав від росії, завжди може знайти прихисток та підтримку в Польщі.

Зазначимо, пункт пропуску «Краківець – Корчова» існує з 1997 року. У 2022 році його оновили. Роботи провели в межах ініційованого президентами України та Польщі та погодженого урядами двох держав проєкту «Відкритий кордон». Під час першого етапу модернізації на пункті збільшили кількість смуг для вантажівок з 4 до 10-ти, створили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю, оновили смуги руху для легковиків та вантажівок, розширили під’їзну трасу біля пункту пропуску, а також ввели новий автобусний термінал, який може пропускати від 30 автобусів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ