Військові капелани Канади та США проведуть Великдень у колі українських бійців

На Львівщину приїхали військові капелани з Канади та США, які проведуть Великдень з українськими військовими.
«Приємно те, що цього року, ми святкуємо Великдень разом. На полігоні ми зможемо святкувати Пасху разом з нашими американськими та канадськими друзями. Ми будемо ділитися нашими пасками з ними, а вони поділяться своїми стравами з нами, що дозволить нам відчути багатство нашої, християнської культури», – зауважив військовий капелан о. Степан Сус.
Військові капелани США та Канади розповіли, як Пасха проходить у військах їх країн.
«Я служу в американській армії протягом 19 років. Зараз ми далеко від дому і для наших солдат ми намагаємось максимально створити Пасхальну атмосферу. Цього року ми будемо мати чотири служби Божі для наших солдат: в п’ятницю, суботу і дві в неділю», – капелан-протестант США Джош Берд.
«З військовими ми святкуємо Страсний тиждень та Пасхальну неділю. В Канаді є багато військових капеланів, по кілька на кожній базі. Служби Божі капелани зазвичай відправляють разом. В нас дуже велика суміш релігій і національностей, що створює спеціальну атмосферу. В збройних силах Канади ми маємо капелана-протестанта, капелана-рима-католика і капелана-греко-католика. Окрім того в нас є представники мусульманства. Кожен з цих капеланів служить своїй громаді», – капелан Канади отець Кім.
Також військові капелани поділились, що приємно здивовані тим, наскільки велику роль для українців відіграє релігія і з нетерпінням хочуть побачити, як Великдень святкують в українських сім’ях.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ