Викрили схему нелегального виїзду військовозобов’язаних за кордон

За 4 600 доларів США підозрювані сприяли внесенню фіктивних даних чоловіка, що підлягає мобілізації, в інформаційну систему для безперешкодного виїзду з країни.
Як встановили правоохоронці, 48-річний мешканець Яворівського району, львів’янин та мешканець одного з сіл Львівського району, обоє віком 51 рік, сприяли внесенню даних «клієнта» до однієї з інформаційних систем, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану.
Зловмисників викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та військовослужбовцями 7-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжний захід.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ