Хіти століття від легендарного НАОНІ Оркестра у Новояворівську

Національний Академічний Оркестр Народних Інструментів України (НАОНІ), які перемогли у «Битві оркестрів» приїдуть до міста Новояворівськ.
20 травня 2018 року у ПК “Kристал” міста о 19.30 год. відбудеться концерт.
Квитки можна придбати в офісі Скайнет (068 50 20 452) та онлайн: https://gastroli.ua/events/11805
Довідка
Національний Академічний Оркестр Народних Інструментів України (НАОНІ) створено у 1969 році. Перший концерт відбувся 12 квітня 1970 року на сцені Національної опери України. Указом Президента України від 17.04.1997 р. оркестру надано статус “Національний”.
Основою концертних програм оркестру є народна інструментальна музика всіх регіонів України. В концертах часто звучать оригінальні ансамблі: сопілкарів, троїстих музик, бандуристів, дримбарів, виконавців на зозульках.
Майстерно оркестровані твори української і світової класики Д. Бортнянського, А. Веделя, С. Гулака-Артемовського, М. Лисенка, М. Глінки, М. Леонтовича, А. Дворжака, Й. Брамса, твори сучасних композиторів.
Оркестр побував на гастролях в усіх куточках країни і за її межами, брав участь у багатьох мистецьких фестивалях і святах. Його виступи викликають повагу до національного мистецтва України, її історії і культури.
Оригінальний звуковий колорит, неповторні тембри національних інструментів (а їх в оркестрі нараховується близько 40 – бандури, цимбали, кобзи, скрипки, басоля, ліра, телинки, зозульки, свиріль, козобас, сурма, козацька труба, бугай, флояра, полтавський ріжок, дуда, дримба, рубель і качалка, бубон, береста та ін.) роблять оркестр унікальним у світі.
На сьогодні Національний оркестр народних інструментів України — провідний мистецький колектив України.
Оркестром керує лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народний артист України, професор Віктор Омелянович Гуцал.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ