Янівський музей запрошує на колекцію «Ера»

Історія створення приватної колекції Янівського музею історії рідного краю «Ера».
Перші експонати випадково виявлені у Янівському озері в 1973 році минулого століття часів Першої та Другої Світових війн в основному військового призначення. Згодом на протязі кількох десятиліть безкінечних обмежень й пошуків прибережних лісових територій річок Верещиця та Ставчанка, а також Янівського ставу колекція значно збільшилась різномаїттям експонатів. Левова частина колекції виявлена у Янівських лісах, а саме на територіях давно зниклих поселень, лісничівок й районів бойових дій Першої та Другої Світових війн.
На початку 2016 року колекція Янівського музею «Ера» налічувала біля трьох тисяч експонатів, а саме речі бронзового віку цивілізації ранніх Скіфів, часів Київської Русі та доби Польсько-Литовського панування на Україні. Багато експонатів Австро-Угорського правління кінця XVII та на початку ХХ століття, періоду панування на Галичині, другої Речі-Посполитої тобто Польщі та кінець періоду Радянської влади.
В музеї також зберігаються експонати Української повстанської армії, а саме: архів та різноманітні речі військового призначення, які виявлені на теренах Янова.
Приватна колекція Янівського музею історії рідного краю «Ера» щорічно поповнюється новими та цікавими знахідками минулого історії України.
Щорічно музей відвідують сотні людей з усіх куточків України Європи та Америки.
Запрошуємо усіх на екскурсію музеєм, який знаходиться в еколого-просвітницькому центрі Яворівського НПП, за адресою: Львівська обл., Яворівський р-н., смт. Івано-Франкове, вул. Зелена, 23.
Замовлення екскурсії за тел. 0(67) 907 02 33 Віталій Гавгун – керівник пошукової групи ГО «Янів» та член ГО «Доля».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ