Яворівська міська рада прийняла рішення вивішувати червоно-чорні прапори ОУН

Яворівська міська рада прийняла рішення про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу – червоно-чорного прапора.
Це рішення депутати VII скликання прийняли учора, 6 лютого 2018 року, на XLV сесіі Яворівської міської ради за ініціативи депутатів від ВО “Свобода” Тараса Попівняка та Андрія Яценьо.
Зокрема депутати вирішили рекомендувати підняття біля адміністративного будинку Яворівської міської ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв. А також рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань м. Яворова вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у пам”ятні дні нацонально-визвольних змагань.
Відповідно до рішення, рекомендовано підняття червоно-чорного прапора у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв у траурному оформленні.
Також рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань вивішувати прапор на будівлях у визначені дні.
Відповідно до вказаного переліку, вивішування червоно-чорного прапора доцільне 1 січня у день народження Степана Бандери, 3 лютого – у день створення ОУН, 5 березня – у річницю з дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича, 14 червня – у день народження Євгена Коновальця.
Окрім того, прапор рекомендують вивішувати 21 травня – у день пам’яті жертв політичних репресій, 14 червня – у день народження творця ОУН Євгена Коновальця, 30 червня – у день проголошення Акта відновлення Української держави, 30 липня – у день створення Української військової організації, 14 жовтня – у День захисника України і день створення УПА та в останню неділю травня – Свято Героїв.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ