Яворівський полігон відвідає військовий комітет НАТО

Військовий комітет НАТО 18-19 квітня перебуватиме з візитом у Львові й проінспектує Яворівський полігон.
«Ми відвідаємо Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зустрінемося з начальником Генерального штабу Збройних сил України та його командою. Наступного дня, у четвер, 19 квітня, відвідаємо Яворівський навчальний полігон. Потім у нас буде засідання ВК з українцями – це буде спільний формат з державами-партнерами», – розповів голова ВК, генерал Пьотр Павел.
«Це обговорення прогресу реформ, за якими ми надаємо допомогу, обговорення можливостей для поліпшення нашої співпраці з тим, щоб привести її у відповідність до потреб як Альянсу, так і України, а також поглибити розуміння з обох сторін: з нашої – зрозуміти стан українських військ на місцях, з української – краще зрозуміти наші процедури і позиції.
Ми завжди намагаємося використовувати час так, щоб заповнити його низкою заходів з тим, щоб вони були корисними для обох сторін», – зазначив голова ВК.
ВК проводить засідання на робочому рівні військових представників, які представляють своїх начальників генеральних штабів у Брюсселі, як правило, двічі на тиждень. «Іноді ВК їде до країн або Альянсу, або партнерів, щоб краще зрозуміти, яка ситуація на місцях, а також з метою просування партнерства і співпраці», – підкреслив Павел.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ