Загинув випускник Сухопутної академії та боєць 24 бригади

У бою з російськими окупантами на Луганщині загинув випускнник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного старший лейтенант Іван Антонюк, позивний «Антоніо». Про це повідомили на сторінці академії.

Колись захисник очолював «Молодий Народний Рух» на Волині, а з початком російської агресії 2014 року свідомо долучився до спротиву ворогу і добровольцем пішов на фронт. За вісім років він пройшов шлях від солдата до командира роти, то ж знав, як приборкувати рашистів та сепаратистів.

«Всі, хто знав Івана, – а це і командири, і побратими, і представники засобів масової інформації, – стверджують: загинув дійсно командир від Бога, фаховий офіцер, який досконало володів усіма зразками озброєння, які були у підрозділі; людина з беззаперечним авторитетом, щирий і надійний товариш, який завжди підставляв своє міцне плече і за потреби приходив на допомогу», – йдеться у повідомленні.

Після закінчення Львівського видового вишу був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Бійці 24-ої ОМБр імені короля Данила пам’ятатимуть відважного офіцера, який свято вірив, що перемога над ворогом – не за горами. У колективі добре знають його слова, сказані під час останньої ротації на Світлодарській дузі про те, що «Ми – Королівські піхотинці, і ми чітко дотримуємось наказів командирів, інструкцій та домовленостей. Буде наказ взяти, наприклад, висоту – я чітко на усі 100% запевняю – ця висота буде взята. Я у своїх бійцях впевнений!».

У березні Іван планував відзначити з побратимами своє тридцятиліття, а згодом – одружитись з дівчиною – медичним працівником, яка рятує життя наших воїнів на полі бою.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ