Запали свічку пам’яті у День пам’яті жертв Голодомору

У суботу, 24 листопада 2018 року, Україна вшановуватиме 85-ті роковини Голодомору. Цього дня хвилиною мовчання вшануймо пам’ять жертв Голодомору!

О 16.00 год. пам’ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня як в Україні, так і в багатьох країнах світу. У багатьох містах та населених пунктах на головних майданах у цей час теж запалюють свічки.

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам’яті жертв голодоморів. Меморіальні заходи проводяться як в Україні, так і поза її межами. Щорічно у цей день проводиться всеукраїнська акція «Запали свічку».

З метою гідного вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, 24 листопада 2018 року передбачено проведення жалобних заходів на території Яворівського району за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та духовенства.

У рамках меморіальних заходів звертаються до голів місцевих рад, керівників підприємств установ та організацій Яворівського району з проханням забезпечити в цей день:
– приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій;
– обмеження у цей день проведення розважальних заходів, внесення відповідних змін до програм теле- та радіомовлення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ